
César Morales analízanos al nuesu próximu rival l’Innova Chef, de cara al alcuentru que’l Círculu Xixón Baloncestu, va apostar esti domingu nel Pabellón Ángel Nieto, a partir de les 18:00.
El Círculu Xixón Baloncestu va apostar el so tercer partíu nun plazu de 9 díes, nun estruyíu calendariu, que se saldó coles derrotes énte Reina Yogur Clavijo CB (74-75) y C.B. Marbella (83-71). Los erros propios más la falta de fortuna provocaron que’l Círculu Xixón Baloncestu se presente énte l’Anueva Chef con esa racha de dos ganes consecutives. Nel postrer partíu, na visita a la cancha del C.B. Marbella, el Círculu Xixón Baloncestu xugó’l so meyor partíu como visitante, pero a la fin la prórroga supunxo la décima derrota consecutiva a casa.
El Círculu Xixón Baloncestu encara la so segunda salida consecutiva tres la realizada al C.B. Marbella. El conxuntu xixonés visita al Innova Chef, 5u clasificáu con un balance de 10 victories – 10 derrotes, que como local nel Pabellón Ángel Nieto presenta un balance de 8 victories – 2 derrotes. Tan solo’l Grupu Aliega Cantabria (69-80) y la Reina Yogur Clavijo CB (63-67) fueron los únicos equipos capaces de llevase la victoria de la cancha zamorana.
Nel alcuentru de la primer vuelta apostáu nel Palaciu de Deportes de Xixón, victoria para’l Círculu Xixón Baloncestu (78-71). Justinas Olechnavicius (15 puntos) lideró al conxuntu xixonés siguíu d’Arturo Seara (14 puntos; 7 rebotes), Alo Marín (13 puntos; 6 rebotes; 7 asistencies), Marcos Portález con doble doble (12 puntos; 13 rebotes) y Jabs Newby (11 puntos). Por Innova Chef Anthony Libroia con 17 puntos foi’l más destacáu secundáu por Mario Álvarez (12 puntos; 3 rebotes), Namdi Okonkwo (10 puntos; 2 rebotes) y John Carroll que raspió’l doble doble (9 puntos; 10 rebotes).
El proyectu deportivu del Innova Chef 2020/2021 iguóse en base a la continuidá de Anthony Libroia, Bryce Canda, Christopher Iza, Unai Mendikote y Namdi Okonkwo más ocho fichaxes: Mario Álvarez (Bodegues Rioja Vega); Bruno Bartolomé (B.C. MoraBanc Andorra Vivand); John Paul (Marín EncePeixeGalego); Sergi Mariña (Basquet Girona); Daniel Stefanuto (Cat&Rest Intragas-Clima CDP); Pol Molins (C.B. Prat); Alioune Senghor (Calvo Basket Xiria) y Robbe Janssens (ULE RBH Global). Chris Iza causó baxa polo que resta de temporada por cuenta d’una mancadura de lligamentos mientres la pretemporada, de la que foi interveníu quirúrgicamente el pasáu 24 de payares.
L’Innova Chef cunta con tres bases: Anthony Libroia, Sergi Costa y Pol Molins.
Anthony Libroia (12.6 ppp; 2.5 rpp; 2.8 app), base estadounidense con nacionalidá italiana de 27 años y 1.80 m., que cumple la so cuarta temporada nel Innova Chef. Máximu anotador del conxuntu zamoranu. 2u máximu anotador del Grupo Oeste y cuartu nel ranking de Valoración. Los sos entamos nel mundu del baloncestu fueron en New York Panthers y Long Island Lightning. La so etapa d’institutu desenvolvióse en Holy Cross High School. El so ciclu universitariu cumpliolu en Adelphi University (2012/2013; 2013/2014; 2014/2015; 2015/2016). La so última temporada universitaria foi la meyor p’Anthony Libroia destacando pola so anotación con 16.4 ppp. Rematada la so etapa universitaria dio’l saltu a Europa pa la so primer esperiencia profesional en Llión col Agustinos Leclerc (2016/2017) en LEB Plata. L’Innova Chef fichó a Anthony Libroia na temporada 2017/2018 so la denominación de Aquimisa Laboratorio-Queso Zamoranu. Tres la disputa de seis partíos, Anthony Libroia, ta roblando los sos meyores estadístiques como profesional, promediando 17.3 ppp cuando la pasada campaña los sos númberos fueron de 10.9 ppp (1a Fase) y 6 ppp (Fase d’Ascensu).
Sergi Costa (7.5 ppp; 3.7 rpp; 3.1 app), base de 24 años y 1.91 m., cumple la so
primer temporada nel Innova Chef procedente del Basquet Girona, onde la pasada temporada llogró l’Ascensu a LEB Oru tres la suspensión de la competición por COVID-19, cuando’l conxuntu gerundense ocupaba la segunda posición na Fase d’Ascensu. Sergi Costa cunta con esperiencia en LEB Oro trae militar mientres tres campañes en C.B. Prat (2015/2016; 2016/2017) ya Iberostar Palma (2017/2018).
Pol Molins (6.8 ppp; 2.8 rpp; 1.1 app), base de 22 años y 1.96 m., primer temporada nel Anueva Chef procedente del C.B. Prat. La pasada campaña militó en LEB Plata col C.B. Prat. Molins debutó en LEB Oru col Ríu Ourense Termal (2018/2019).
L’Innova Chef dispon pa esta temporada con una dirección de xuegu d’altu nivel lideráu por Anthony Libroia (17.3 ppp; 2.3 rpp; 1.6 app) más dos importantes complementos como son Sergi Mariña (9.5 ppp; 3.6 rpp; 2.3 app) y Pol Molins (8.1 ppp; 2.1 rpp; 1.5 app).
Na posición d’escolta, l’Innova Chef cunta con una tripleta integrada por
Bryce Canda, Daniel Stefanuto y Robbe Janssens.
Bryce Canda (12.1 ppp; 3.2 rpp), escolta estadounidense de 25 años y 1.93 m., segunda temporada nel Innova Chef en estrenándose la pasada campaña onde sobresalió na 1a Fase con 16.4 ppp para en Fase d’Ascensu promediar 7.3 ppp en trés partíos apostaos. El so ciclu universitariu foi en Portland StateUniversity (2016/2017; 2017/2018). La so primer esperiencia profesional foi na República Checa nes files del Kralovsti Sokoli Hradec Kralove (2018/2019), pasu previu a la so llegada al Innova Chef la pasada campaña.
Daniel Stefanuto (4.5 ppp; 1 rpp), escolta de 21 años y 1.95 m., procedente del Cat@Rest Intragas-Clima CDP. Formáu na cantera del Club Ourense Baloncesto col que llegó a xugar en LEB Oro na temporada 2018/2019. Stefanuto pasó per toles categorías FEB (Liga EBA, LEB Plata, LEB Oro).
Robbe Janssens (0.5 ppp), escolta belga de 21 años y 1.91 m., procedente del ULE RBH Global onde la pasada temporada promedió 7.9 ppp; 1.9 rpp.
L’Innova Chef cunta como aleros con Unai Mendikote y Bruno Bartolomé.
Unai Mendikote (6.7 ppp; 3.5 rpp), aleru de 21 años y 1.98 m., cumple la so segunda temporada nel Innova Chef. Formáu nel C.B. Salleko y Unamuno SK. En 2014 foi ficháu pol CAI Zaragoza militando nel so filial del Simply Olivar col que debutó en LEB Plata (2015/2016) promediando 12 ppp; 4.6 rpp. Tres dos temporaes en Zaragoza foi ficháu pol RETAbet Bilbao Basket. Dos temporaes en Lliga EBA militando n’HAI Zornotza (2017/2018) y C.B. Santurtzi SK (2018/219). Unai Mendikote llogró l’ascensu a LEB Oru col Afanion CB Almansa (2018/2019) n’empecipiando la temporada nel C.B. Santurtzi SK.
Bruno Bartolomé (0.4 ppp; 0.2 rpp), aleru andorranu de 21 años y 1.96., hermano de Alexis Bartolomé que milita nel Liberbank Uviéu Baloncesto. Bruno Bartolomé cumple la so primer temporada nel Innova Chef onde recaló dende B.C. MoraBanc Andorra Vivand (Liga EBA) onde terminó la pasada campaña tres iniciala en el Arha Hoteles (Liga EBA).
John Carroll, Mario Álvarez y Alioune Senghor configuren la tripleta de ala- pívots del Innova Chef.
John Carroll (14.8 ppp; 6.1 rpp), ala-pívot irlandés de 25 años y 2.05 m., primer temporada nel Innova Chef procedente del Marín Ence PeixeGalego. Segundu máximu anotador del Innova Chef. Nel Grupu Oeste, Carroll, ocupa la octava posición n’anotación, 10o nel apartáu reboteador y 11 o en valoración. Formáu en Hartford University onde cumplió’l so ciclu universitariu destacando especialmente los sos dos últimes temporaes 2017/2018 con 15.1 ppp; 6.4 rpp y 2018/2019 con 14.5 ppp; 6.8 rpp. La so primer esperiencia profesional foi na República Checa, la pasada temporada, nes files del NH Ostrava previu a la so llegada al Marín Ence PeixeGalego (LEB Oru) onde namás apostó 3 partíos y que la so incorporación foi pola baxa por mancadura d’Álex Mazaira.
Mario Álvarez (8.8 ppp; 5.3 rpp), ala-pívot de 29 años y 1.98 m., primer temporada nel Innova Chef procedente del Bodegas Rioja Vega onde coincidió con Marcos Portález. 6 temporaes en Liga EBA. En LEB Plata cumple la so quinta temporada na categoría. Ascensu a LEB Oru col Amics Castelló (2014/2015). La so meyor campaña en LEB Plata foi con C.B. Extremadura Plasencia (2017/2018) onde promedió 11.4 ppp; 5.6 rpp.
Alioune Senghor (4.5 ppp; 2.6 rpp), ala-pívot senegalés de 25 años y 2.00 m., qu’esta temporada tornó al Innova Chef onde yá tuviera mientres trés temporaes (2016/2017; 2017/2018; 2018/2019). La pasada temporada Alioune Senghor militó nes files del Calvo Basket Xiria (Lliga EBA). La so llegada a España producióse n’edá cadete pa ingresar na cantera del Real Madrid. Tamién pasó poles categoríes inferiores del Torruxón y Real Canoe N.C. Na temporada 2014/2015 debutó en Lliga EBA cola Alza Basket Azuqueca. El Pozu Sotón Basket Villa de Mieres 2012 cuntó col xuegu de Alioune Senghor na temporada 2015/2016 onde promedió 7.4 ppp; 3.3 rpp dexando bien bones alcordances na so etapa nel conxuntu coloraducu. Na temporada 2016/2017 recala nel Anueva Chef permaneciendo trés temporaes (2016/2017; 2017/2018; 2018/2019). Un paréntesis cola so marcha al Calvo Basket Xiria (2019/2020) para retornar esta temporada a Zamora onde cumple la so cuarta campaña nel equipu de Saulo Hernández.
El xuegu interior del Innova Chef cunta con un únicu pívot específicu como ye Namdi Okonkwo por cuenta de la baxa por mancadura de Christopher Iza.
Namdi Okonkwo (10.6 ppp; 6.9 rpp), pívot estadounidense con nacionalidá nixeriana de 27 años y 2.13 m., que como Bryce Canda namás apostó un alcuentru, el postreru cola victoria énte’l Enerdrink UDEA Algeciras (73-70). Techu del Innova Chef colos sos 2.13 m. Tercer temporada n’Innova Chef. La
pasada temporada militó tamién en Oklahoma City Blue (G League) con trés alcuentros apostaos. Con Innova Chef promedió 8.4 ppp; 4.6 rpp (1a Fase) y 10.7 ppp; 7.7 rpp (Fase d’Ascensu). Tamién militó en Oklahoma City Blue (G League) con 3 alcuentros disputaos.
Saulo Hernández cumple la so 11ª temporada consecutiva dirixiendo al Innova Chef. Una auténtica institución dientro del conxuntu zamoranu qu’ingresó nel equipu dende la so fundación (1998/1999) pa sumar 10 temporaes como xugador en distintes etapes. Saulo Hernández tamién militó en Autocid Ford Burgos, Telenord S’Arenal, Balneario de Archena y Costa Urbana Playas de Santa Pola. Dende la temporada 2008/2009 lleva de forma ininterrumpida nel Innova Chef, como xugador, a partir de la temporada 2010/2011 como xugador- entrenador y dende la siguiente como técnicu de forma definitiva hasta anguaño.
El Círculu Xixón Baloncestu recupera a Quarry Greenaway y Jaime Llano que causaron baxa énte’l C.B. Marbella.